Flessenpost 11

Flessenpost 11

Maandag 2 juli 2018

Beste ouders, 

Bij deze krijgt u van ons de laatste Flessenpost van dit schooljaar. Elk jaar verbaas ik mij er weer over hoe snel een (school-) jaar toch weer voorbij is. Dit is ook alweer het 7e jaar dat ik werkzaam ben op De Driemaster, de tijd vliegt.

Straks nemen we afscheid van een (kleine) groep 8 waarvan de kinderen bijna allemaal een jaartje langer op De Driemaster hebben gezeten. Ik hoop dat we hen naast kennis en vaardigheden ook bagage mee hebben kunnen geven om straks als sociaal vaardige  mensen in het leven te staan. We wensen hen heel veel succes en plezier op het Voortgezet onderwijs! We hopen dat leerlingen dan nog eens terug komen om te vertellen hoe het met ze gaat, dat vinden we altijd erg leuk! Ook zien we veel oud leerlingen terug met stages vanuit het VO.  Als oud leerlingen dan meehelpen en ondersteunen kijken zij vaak heel anders tegen hun basisschooltijd aan.

Graag wil ik u bedanken voor de samenwerking, de ondersteuning en het vertrouwen van afgelopen jaar. Natuurlijk gaat het ook bij ons wel eens mis of lopen er zaken niet goed. Zolang wij daar met elkaar over in gesprek kunnen blijven gaan moet het lukken om er samen goed uit te komen. Ik wens u en uw kind(eren) alvast een heel fijne vakantie en hoop u gezond en wel, terug te zien op maandag 3 september 2018! 

In deze Flessenpost vindt u o.a. informatie over de vakantie- en studiedagen, informatie over de vakantie bieb, het eindejaarsfeest en het goede doel dat we hebben afgesloten met elkaar. 

Met een vriendelijke groet,

Susan Benning

dir.driemaster@prisma-almere.nl

 

Kinderen/Ouders

10 minutengesprekken

De laatste 10 minuten gesprekken zijn naar keuze van ouder en/ of leerkracht. De andere 2 momenten (november en maart) willen we graag alle ouders spreken. Nu is dat naar behoefte van ouder en leerkracht. Daarvoor hangen er deze keer weer briefjes op de deur. In verband met de tijden en werkdagen van de leerkrachten hebben we deze keer weer een ‘ouderwetse inschrijving’ bij de deur in plaats van op de app. De gesprekken voor het voorlopig advies voor het VO van groep 7 zijn al geweest. Alle ouders van groep 6 worden uitgenodigd om een voorspelling van het VO advies te bespreken. 

Vakantie en studiedagen 

Officiële vakanties:

Herfstvakantie:

ma 22-10-2018 t/m vr 26-10-2018

Kerstvakantie: 

ma 24-12-2018 t/m vr 4-1-2018

Voorjaarsvakantie:

ma 18-2-2019 t/m vr 22-2-2019

Paasvakantie:

vr 19-4-2019 t/m  ma 22-4-2019

Meivakantie:

ma 29-4-2019 t/m vr 3-5-2019

hemelvaart + vrijdag:

do 30-5-2019 en vr 31-5-2019

pinkstervakantie: ma 10-6-2019               

zomervakantie: ma 15-7-2019 t/m vr 23-8-2019         

Studiedagen

1e studiedag     vr 28-9-2018

2e studiedag     vr 7-12-2018

vr 19-10 2018 studiemiddag  groep 5 t/m 8 vrij

3e studiedag     vr 21-12-2018 groep 1 t/m hele dag, groep 5 t/m 8 middag vrij

4e studiedag     ma 4-2-2019      

5e studiedag     ma 18-3-2019

6e studiedag     di 11-6-2019

laatste schooldag

vr 12-7-2018, alle leerlingen vrij. 

Eindejaarsfeest

Komt u ook weer op ons eindejaarsfeest?

Van 17:30 uur tot 19:30 uur is er een springkussen, zijn er spelen op het plein en is er wat lekkers te eten. Dit jaar komt Peter weer met lekkere saté en een scala aan kleine broodjes hamburger, beenham ed. Ook wordt er aan de vegetarische mens gedacht. Er valt wat te snoepen dit jaar; suikerspin en popcorn!

U kunt weer op het plein bonnetjes kopen en met de bonnetjes drinken en/ of eten halen. Natuurlijk kunt u ook alleen voor de gezelligheid wat komen drinken. Kinderen mogen alleen komen met een volwassene. Let u zelf goed op bij het springkussen! U en de kinderen zijn er op eigentoezicht en risico, we willen echt niet dat er ongelukken gebeuren. Laten we met elkaar voor een prettig verloop van de avond zorgen. Neemt u weer een partytent mee als u die heeft? 

Onderwijs

Goede doel, Cliniclowns

Het bedrag wat onze statiegeld actie heeft opgeleverd is 125 euro! Dit bedrag hebben we overhandigd aan een medewerkster van de Cliniclowns. Dank aan iedereen die meegeholpen heeft! De kinderen hebben als bedankje een rode clownsneus gekregen. 

Schoolproject

Juist met dit fantastische weer hebben wij als thema ‘Water’! Dat hebben wij een aantal maanden geleden al gekozen en konden toen niet vermoeden dat het zo mooi weer zou zijn. We waren al bang dat ‘regen’ een belangrijke plaats in zou nemen maar niets is minder waar . Er zijn rondom dit thema workshops in de klassen vanuit Collage. We hebben ‘water muziek’ gemaakt met de hele school op het plein. In elke klas wordt op eigen wijze invulling gegeven aan dit project. U mag het resultaat van creativiteit of opgedane kennis en ervaring komen bekijken op donderdag 12 juli.  Vanaf 14.45 uur kunt u in alle klassen een kijkje nemen. Ook willen de kinderen vaak graag in een andere klas kijken, dat willen wij ook ondersteunen. U mag met uw eigen kind de klassen rondgaan, maar we kunnen u ook vragen om een paar kinderen mee te nemen van wie de ouder er niet is. Betrokkenheid bij elkaar vinden wij belangrijk en onder begeleiding van een volwassene kunnen we dat net wat beter organiseren. 

Vakantiebieb

Lezen is heel erg goed voor de woordenschatontwikkeling van kinderen. Ook hun fantasie wordt geprikkeld en zij maken door boeken kennis met de wereld om hen heen. Allemaal belangrijke voorwaarden om goed te kunnen begrijpen lezen. Niet ieder kind vindt lezen leuk. Dan is zoeken naar een boek wat een kind wél leuk vindt een uitdaging. Ook informatie boeken zijn prima om in te zetten om het leesplezier te bevorderen of kinderen aan het lezen te krijgen. Laat hen vooral lezen wat ze leuk vinden! De vakantie bieb helpt met, naast het uitlenen van boeken, ook door een link met E‐books voor het hele gezin. Dankzij de VakantieBieb kunnen kinderen in de zomer doorlezen. Dat is een geweldige ontwikkeling, want doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het AVI‐niveau. De VakantieBieb stimuleert kinderen om te lezen tijdens de zomervakantie en biedt e‐books voor het hele gezin. De app is te downloaden in de App Store en Google Play Store en is een zomercadeautje van de Bibliotheek. U hoeft hiervoor geen lid te zijn. Van 1 juli tot en met 31 augustus kunnen zowel uw kinderen als uzelf genieten van meer dan 60 e‐books. Winactie Om het lezen deze vakantie extra leuk te maken voor uw kinderen, maken ze kans op een iPad mini door uit te leggen wat hun favoriete e‐book uit de VakantieBieb is en waarom. Informatie over deelname en spelvoorwaarden vindt u op www.vakantiebieb.nl.

Hieronder kun tu precie zien hoe het werkt:

https://www.youtube.com/watch?v=fw70nLbtl0M&feature=youtu.be

Nieuws vanuit de MR

Mocht u overwegen om deel te nemen aan de MR dan kunt u daarvoor een training volgen. U kunt zich

aanmelden voor de basis (G)MR cursus die plaatsvindt op 19-09-18 en 03-10-18. Dat kan via individuele aanmelding bij de directeur van de school.

De 1e GMR bijeenkomst zal plaatsvinden op een externe locatie en zij starten dan met een diner! Die bijeenkomst zal dan beginnen om circa 17.30 uur.                                          

Nieuws uit de groepen

Kijkt u onder ‘groepenpagina’s ‘

Volgende Flessenpost: maandag 10 september

Terug

Tegelenpad 2

1324 DS Almere

036-5331399

dir.driemaster@nullprisma-almere.nl