Nieuws vanuit Rijkswaterstaat

Nieuws vanuit Rijkswaterstaat

Vrijdag 13 juli 2018

A6 bij Almere eerste weekend zomervakantie in beide richtingen dicht

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere om de doorstroming te verbeteren. De A6, tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost, krijgt vier rijstroken per rijrichting. De afgelopen maanden zijn langs de bestaande rijstroken nieuwe rijstroken aangelegd. Van vrijdag 20 juli 20.00 uur tot maandag 23 juli 5.00 uur is de A6 in beide richtingen dicht tussen Almere Stedenwijk en het knooppunt Almere zodat we het verkeer kunnen verplaatsten naar deze nieuwe rijstroken. Hierdoor ontstaat er voldoende ruimte voor aannemer Parkway6 om aan fase twee te beginnen: de oude rijstroken verwijderen en opnieuw aanleggen. De Noorderdreef onder de A6 door, ter hoogte van ’t Oor, is vanaf vrijdag 20 juli om 12.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Houdt u rekening met ernstige verkeershinder in het weekend van 20 juli. Met name Almere Haven is zeer beperkt bereikbaar.

Ook het fietsverkeer heeft het weekend van 20 tot 23 juli last van de werkzaamheden. Vanaf vrijdag 20 juli 20.00 uur is de Noorderdreef onder de A6 door dicht. Fietsers kunnen van vrijdag 20 juli 20.00 uur tot maandag 23 juli 5.00 uur alleen gebruik maken van de onderdoorgang Pedersenpad (bij het Kasteel) en de Havendreef.

In de bijlage ontvangt u alle informatie over de afsluitingen en de nieuwe situatie ter hoogte van het Weerwatergebied vanaf 23 juli voor zowel fietsers als gemotoriseerd verkeer.

Tijdens het weekend zijn er rondom de A6 ter hoogte van het Weerwatergebied verschillende activiteiten voor jong en oud. Zo is er een fietsroute langs het werk uitgezet om de werkzaamheden te bekijken. Rondom het uitkijkpunt van de A6, op de parkeerplaats van de McDonalds, zijn verschillende spelletjes voor kinderen en een springkussen.

Kijk voor meer informatie en de omleidingen op het online bezoekerscentrum www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl

Met vriendelijke groet,

Kim van Vliet

Communicatieadviseur

Programma Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA)

Rijkswaterstaat West-Nederland Noord

Water.Wegen.Werken. Rijkswaterstaat Meer weten over SAA? Bezoek het online bezoekerscentrum

Terug

Tegelenpad 2

1324 DS Almere

036-5331399

dir.driemaster@nullprisma-almere.nl