Voorleesontbijt

Voorleesontbijt

Maandag 21 januari 2019

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Bij deze wil ik u er aan herinneren dat morgen het voorleesontbijt is. We hebben bolletjes voor de kinderen met beleg en wat drinken. Mocht uw kind geen brood mogen eten, door bijvoorbeeld allergie, wilt u dan iets anders meegeven?
Juf Kirsten heeft gevraagd aan haar groep ouders en kinderen of zij bord, bestek en beker mee willen nemen. De andere groepen maken een 'ontbijt tafel' waaraan de kinderen een broodje mogen smeren en bij hun tafel mogen opeten. Voor de andere groepen geldt dan ook of wel iedereen een eigen drinkbeker wil meenemen!
Natuurlijk staat dan morgen het voorlezen centraal. In de bijlage nog een aantal voorleestips. Lezen en voorlezen is ontzettend belangrijk voor de woordenschat van kinderen! Ook leren zij door middel van boeken de wereld om zich heen beter kennen. Vandaar dat wij hopen dat alle ouders voorlezen, ook als kinderen al zelf kunnen lezen of al in de hogere groepen zitten! Door samen met uw kind te praten over het verhaal in het boek, of de informatie helpen te begrijpen ondersteunt u uw kind enorm!
Onze school is een 'zwerfboekenstation'. Dat betekent dat er een tafel is met boeken die de kinderen mee mogen nemen naar huis om te lezen. Als het boek uit is, mag het weer mee naar school en op de tafel worden gelegd. Op deze manier is er veel keus om te kiezen wat kinderen leuk vinden om te lezen. Plezier staat boven een niveau waaraan een boek moet voldoen! Heeft u boeken voor ons 'zwerfboekenstation' dan mag u die bij juf Susan inleveren. We merken dat er veel boeken worden meegenomen maar niet altijd terugkomen. Wilt u  er op letten of het boek dat u meeneemt wel een  'zwerfboek' is en een speciale gele sticker heeft? De boeken uit onze schoolbibliotheek mogen niet mee naar huis.
Morgen gaan we fijn voorlezen aan de kinderen! Daarvoor hebben we ook gasten uitgenodigd! We hopen dat u het(voor)lezen met ons voortzet!

Vriendelijke groet,
Susan Benning


Terug

Tegelenpad 2

1324 DS Almere

036-5331399

dir.driemaster@nullprisma-almere.nl