Flessenpost 6

Flessenpost 6

Dinsdag 5 februari 2019

Beste ouders, 

Vandaag hebben we weer een gezellige themaviering gehouden met de kinderen van de school. Elke keer heeft een andere groep ‘de hoofdrol’ en vandaag was dat groep 5. Elke viering mogen de jarigen van de maand op het podium en zingen alle kinderen van de school ‘ons’ verjaardaglied “Vandaag is het de dag..”. Ook komen vaak aspecten van De Vreedzame school aan bod. Vandaag ging het over gevoelens en dat iedereen er mag zijn! We hebben veel plezier gehad omdat er ook juffen jarig zijn deze maand! Voor kinderen is jarig zijn een feest, als je ‘ouder’ bent voelt dit wel eens anders . 

In totaal hebben wij op dit moment 131 kinderen op De Driemaster. Vandaag waren er lang niet zoveel kinderen aanwezig, veel kinderen zijn ziek! Helaas hebben we ook zieke juffen, in deze flessenpost leest u daar meer over. 

In deze flessenpost verder informatie over GO Almere. Jaarlijks doet groep 5 t/m 8 mee aan de fitheidstest. Deze gegevens worden anoniem verwerkt. Heeft u bezwaar tegen de deelname van uw kind dan horen wij dat graag zo snel mogelijk. In de onderbouw is het nog elk jaar gelukt om samen met Talent in opleiding extra beweegmomenten te creëren. Ook dit is onderdeel van GO Almere. 

Verder in deze flessenpost o.a. nieuws over een verkeersvoorlichting door Grafhorst. Omdat er werkzaamheden in de wijk zijn en kinderen grote voertuigen tegen kunnen komen willen we hen voorlichten over de gevaren en benadrukken dat zij goed uitkijken omdat voetgangers en fietser voor deze voertuigen slecht zichtbaar zijn. 

Met een vriendelijke groet, 

Susan Benning

dir.driemaster@prisma-almere.nl 

Kinderen/Ouders

GO Almere

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Beweeg mee, kook lekker en gezond!

Wij willen de kinderen dit schooljaar (nog) méér laten bewegen, gezond laten koken, lekker en gezond laten eten en een actieve leefstijl ontdekken. Hiervoor willen wij een aantal kinderen uitnodigen die dit leuk vinden en het goed kunnen gebruiken.

Om die reden gaan alle leerlingen van groep 4 t/m 8 aan een fitheidstest doen. 

Tijdens deze test kijken we naar het conditiepeil van uw kind, hun motorische ontwikkeling, lichaamssamenstelling en hun gezondheidsperspectief. Aan de hand van de test zullen wij in samenspraak met de gymdocent kinderen uitnodigen die extra beweging goed kunnen gebruiken. In februari krijgen de kinderen die in aanmerking komen voor het programma een specifieke uitnodiging.  

Wat is GO Almere?

GO Almere is een programma, speciaal voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 13 jaar. Bij dit naschoolse programma gaan de kinderen aan de slag op het Stedenpunt (Kampenweg 3) en worden ze begeleid door een aantal lifestylecoaches. Bij het programma doen de kinderen en hun ouders ontzettend veel goede ideeën op over gezond eten en diverse beweegmogelijkheden in de buurt. De cursus duurt 15 weken en start na de voorjaarsvakantie. 

GO Almere, een goed idee!

Kinderen die eerder moe zijn en niet aan sportactiviteiten kunnen meedoen, kinderen die zich graag wat gezonder willen voelen en kinderen die nog niet goed weten welke sport ze willen beoefenen: voor hen is meedoen aan de cursus GO Almere een goed idee. De gemeente Almere sponsort dit programma zodat we dit programma gratis kunnen aanbieden.

Programma GO Almere - Start:

Donderdag 7 maart (gr 4/8)

15.30 – 17.30, Sporten, Koken, Leefstijl

Meer info?

Als u al vragen heeft over de testen die worden afgelegd bij de gymles kunt u dit navragen bij de gymdocent van uw school.

Met vriendelijke groet,

Emile van Delft,

Talent In Opleiding

e.vandelft@talentinopleiding.nl

06 250 866 50 . 

Onderwijs

Goedendag,

Via deze Flessenpost mag ik mezelf aan u voorstellen:

Mijn naam is Mathilene Goedhart. Ik ben 52 jaar en ik ben geboren in Suriname, als kind van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder. Ik ben getrouwd met Sonny en samen hebben we een 'grootgezin", zoals we het zelf noemen: 4 kinderen, waarvan er al twee volwassen zijn en een jongenstweeling van 16 jaar. Van onze dochter hebben we een kleinkind, een schattig jongetje van bijna 3 jaar. We wonen ( bijna allemaal ) samen in ons huis in Parkwijk.

Mijn hele leven heb ik gewerkt in de Kinderopvang in allemaal verschillende functies. Ik heb ook mijn eigen kinderdagverblijf gehad van 2007-2014, in Waterwijk Almere. Toen het heel slecht ging in de sector, konden ook wij ons hoofd niet boven water houden; we waren genoodzaakt om te stoppen...

Ik heb mezelf laten omscholen tot NT2- docent en heb enkele jaren volwassenen lesgegeven in Nederlands als 2e taal. Maar... ik miste de kinderen!

Nu ga ik als zij- instromer voor de klas en mag ik samen met juf Deborah aan de slag in groep 5. Voor mij een unieke kans om lesgeven en kinderen te combineren. Ik heb er ieder geval zin in en zie er naar uit om persoonlijk verder kennis met u te maken.

Tot ziens op De Driemaster!

Juf Coby, juf Juliet

De ouders en kinderen van juf Coby van groep 8, wisten al dat hun juf helaas de ziekte van Pfeiffer heeft. Zij werkte daardoor de afgelopen tijd een paar uurtjes per dag in de klas. De ziekte leek in een aflopend stadium te zijn maar wil helaas maar niet overgaan. Daarom zal juf Coby in ieder geval tot de voorjaarsvakantie niet aanwezig zijn op school. Juf Regina staat voor groep 8. De VSD (verlengde schooldag) kan daarom op het moment niet doorgaan.

Gelukkig hebben we wel een nieuwe onderwijsassistente die bij ons aan het werk gaat, juf Juliet. In eerste instantie zal juf Juliet in de ochtenden op onze school werkzaam zijn en groepjes kinderen begeleiden. Welkom juf Juliet op De Driemaster!

Studiedag

Gisteren, 4 februari waren alle kinderen vrij en hebben wij een studiedag gehouden. Onze studiedag hebben we deels in kunnen vullen. Alle resultaten van de kinderen waren helaas nog niet binnen. In de vakantie zullen we daaraan ook nog tijd besteden. Daarbij gaat het voornamelijk over de CITO toetsen. We kijken hoe kinderen op de CITO en op de methode toetsen hebben gescoord en kijken dan wel onderwijsaanbod de komende periode nodig is voor kinderen. Samen met het werk wat gemaakt wordt in de klas kunnen we dan een rapportcijfer maken. Na de vakantie krijgen de kinderen hun rapport en zijn de 10 minuten gesprekken. De gesprekken met de ouders en leerlingen van groep 8 worden eerder gehouden in verband met de aanmelding voor het Voortgezet Onderwijs. Kinderen van groep 8 moeten uiterlijk 1 maart ingeschreven staan bij een VO school.

Verkeersveiligheid/ Tekenwedstrijd

Op dinsdagochtend 26 februari 2019 geeft Van der Weerd Grafhorst BV een veiligheidsles voor alle kinderen van de Driemaster.

De kinderen zullen eerst in groepen informatie krijgen in de klas over het grote materieel dat gebruikt wordt bij het groot onderhoud in Stedenwijk. Vervolgens lopen de kinderen, onder begeleiding, naar de opslag van het groot onderhoud. Op de opslag staan vier grote machines waar de uitvoerder samen met de toezichthouders van de gemeente uitleg zullen geven over waar de kinderen zichtbaar zijn voor de machinist en waar niet. De machines staan hier in een afgeschermd gebied en zullen ‘uit’ staan.

Als de kinderen na de uitleg weer in de klas komen, krijgen zij een informatieboekje met daarin ook een tekenwedstrijd. Hierin wordt gevraagd hoe de aannemer de wijk veilig kan houden voor de kinderen als zij hier aan het werk zijn. Voor de vier leukste inzendingen is er een prijsje!

Met vriendelijke groet,

Leonie Engberink

Omgevingsmanager

Nieuws vanuit de MR

Ouderbijdrage

Als u de ouderbijdrage voor dit schooljaar nog niet betaald heeft en dit wel graag wilt doen, kunt u

 € 30,00 per schoolgaand kind overmaken naar: NL 98 ABNA 0468781463 t.n.v. MR De Driemaster Almere Vergeet daarbij niet de naam en groep van uw kind(eren) te vermelden.

Let op: zit uw kind pas vanaf januari 2019 bij ons op school, dan is de vrijwillige bijdrage € 15,00. Wij, maar vooral de kinderen, willen u alvast heel erg hartelijk bedanken voor uw steun!

Binnengekomen post

Een aantal ouders zou het op prijs stellen wanneer er een bel komt, zodat de deur op tijd open gaat. Er zijn namelijk kinderen die te lang buiten blijven spelen en voornamelijk in de middag te laat de klas weer in komen. We hebben dit in de MR vergadering besproken. Wij denken dat een bel dit niet meteen gaat oplossen. Wel is het de bedoeling dat de deur op tijd open gaat. Dit wordt in het team besproken. De leerkrachten letten er samen op dat de deuren op tijd open gaan.

Met vriendelijke groet,

MR Driemaster


Terug

Tegelenpad 2

1324 DS Almere

036-5331399

dir.driemaster@nullprisma-almere.nl