reminder vrijdag a.s (29 april)

reminder vrijdag a.s (29 april)

Woensdag 27 maart 2019

 

Oudercafe van 8:30 uur tot 9:30 uur

Inhoud ouderbijeenkomst

Tijdens de ouderbijeenkomst leggen wij uit hoe ouders hun kinderen kunnen helpen. Ouders krijgen informatie en tips over financiële opvoeding, zakgeld, omgaan met reclame, uitkomen met je geld, sparen en klusjes in huis. Aan de hand van dilemma's wordt gesproken over diverse onderwerpen. Enkele voorbeelden van dilemma's:

  • Mijn kind koopt van zijn kleedgeld kleding die ik verschrikkelijk vind. Wat doe ik daaraan?
  • Ik vind het heel normaal dat kinderen hun kamer opruimen. Maar nu wil mijn zoon daarvoor worden betaald. Eigenlijk vind ik dat onzin. Wat vindt u?
  • Kinderen in mijn zoon zijn klas krijgen alles wat zij op de reclame zien van hun ouders. Ik wil mijn zoon graag leren wat reclame is. Hoe pak ik dat aan?
  • Mijn dochter van 11 wil graag een mobiele telefoon zodat ze met haar vriendinnen kan bellen en sms'en. Op zich vind ik dat dat wel moet kunnen, maar ik wil niet dat ze daar al haar zakgeld voor gebruikt. Hoe kunnen mijn dochter en ik er beiden voor zorgen dat de kosten binnen de perken blijven?
  • Mijn zoon van 8 jaar lukt het niet om te sparen. Wat kan ik daaraan doen?

Tijdens deze ouderbijeenkomst wordt tevens kort aandacht besteedt aan het minimabeleid van de gemeente en de aanpak schuldenproblematiek.


Terug

Tegelenpad 2

1324 DS Almere

036-5331399

dir.driemaster@nullprisma-almere.nl