Flessenpost 10

Flessenpost 10

Maandag 3 juni 2019

Beste ouders, 

Bericht vanuit de ouders die de avond 4 daagse organiseren:

We starten op maandag t/m woensdag om 18:00 uur (verzamelen om 17:45 uur) bij AS80 en donderdag om 18.30 uur. Bij de tussenstop krijgen de lopers water of limonade en iets te eten. Op donderdag delen we de medailles uit. 

Wij wensen de Avond 4 daagse lopers heel veel plezier deze week! Op vrijdag mogen de kinderen van groep 1 t/m 4 een uurtje later op school komen. 

Wat hebben we geboft met onze schoolreisjes. Dinsdag gingen de groepen 3,4 en 5 naar Zeumeren en speelden daar heerlijk binnen terwijl het buiten regende. Op de woensdag gingen de kinderen van groep 6,7 en 8 naar Walibi en hebben daar een prachtige dag gehad. Wij genieten dan van die blije gezichten en zijn ook erg blij dat we iedereen weer heelhuids terug konden brengen bij de ouders. 

Verder in deze flessenpost: nieuws over het plein en stenen, groepen komend jaar, vertrek van juf Deborah, nieuwe directrice benoemd en nieuws over het bedrag van het schoolreisje vanuit de MR. 

Met een vriendelijke groet,

Susan Benning

dir.driemaster@prisma-almere.nl 

Kinderen/Ouders

Nieuws vanuit de Englisch Education Group

Beste lezer,

We krijgen regelmatig vragen van ouders waarom hun basisschool er niet van op de hoogte is dat we een Engelse zomerschool organiseren in Almere.

Voor leerlingen van groep 5 en 6 is deze week een fijne eerste kennismaking met Engels en voor de leerlingen van groep 7 en 8 een mooie voorbereiding op de middelbare school.

Ook dit jaar organiseren we weer een English Experience Week in de laatste week van de zomervakantie. Dit jaar zal de week worden georganiseerd in samenwerking met OSG De Meergronden in Almere.

Kinderen gaan de hele week aan de slag met de Engelse taal d.m.v. opdrachten, sport- en spelactiviteiten en Engelse les op hun eigen niveau. 

Over English Education Group Roosendaal

De English Education Group  bestaat uit Anglia NL, English Academy Group Europe en de English for Kids Foundation en heeft bijna 25 jaar ervaring met Engelse zomerscholen, cursussen en examens.

Inmiddels hebben we een netwerk opgebouwd van 350 scholen, waaronder 120 basisscholen. 

Werkzaamheden

In de wijk wordt er druk gewerkt aan fietspaden, de stoep en de straat. Vanmorgen lag ons plein vol met stenen en lagen er ook houten pallets. Samen met de bovenbouw kinderen hebben we het opgeruimd. Wilt u alstublieft met uw kind in gesprek dat zij de bouwmaterialen laten liggen? We snappen best dat met tegels bouwen erg leuk is, maar op het plein wordt het gevaarlijk om te spelen met al die stenen. Ik hoop ook niet dat we elke morgen eerst puin moeten ruimen voordat wij veilig op het plein kunnen spelen. Dank alvast voor uw hulp! 

Gevonden voorwerpen

Deze leggen wij de komende 2 weken weer op het podium. Daarna gaan de spullen naar een goed doel! 

Onderwijs

Groepen komend schooljaar

Elk jaar kijken we weer opnieuw hoeveel leerlingen er op onze school zitten en hoeveel groepen we kunnen maken. Vanuit de overheid krijgen we gelden om groepen te maken van ongeveer 26 leerlingen. Op de Driemaster lukt het vaak nog steeds om de groepen nog net iets kleiner te houden en toch 6 groepen te kunnen maken. Afgelopen jaar was het een gepuzzel om een goede verdeling te maken omdat we een kleine groep 3 hebben van 10 leerlingen. Dat is gelukt door een ‘bijzondere’ combinatie met groep 2 te maken dit schooljaar. Voor komend jaar betekent het dat we groep 4 (die dan groep 5 zijn natuurlijk) gaan verdelen, zodat we groepen kunnen maken met ongeveer evenveel leerlingen. De Driemaster groeit nog steeds en daarom starten met 2 kleutergroepen omdat anders de kleutergroep direct ‘vol’ zitten met 30 kinderen. Daar zijn we natuurlijk blij mee en trots op! De verdeling ziet er dan voor komend jaar als volgt uit:

Groep 1/2 A

Groep 1/2 B

Groep 3

Groep 4/5

Groep 5/6

Groep 7/8

Welke leerkracht de groep gaat lesgeven krijgt u later van ons te horen. Wij zijn nog druk met  het vervullen van de vacatures die er op onze school nog zijn. Op dit moment staat er voor elke groep een leerkracht omdat wij mensen tijdelijk inhuren via een detacheringsbedrijf. Komend jaar hopen we te starten met collega’s die blijven op De Driemaster. 

Vertrek Deborah

Na 12 jaar op de Driemaster te hebben gewerkt, ga ik afscheid nemen van deze mooie school. Na mijn afstuderen kon ik, toen er nog een leerkrachtenoverschot was, gelukkig direct aan de slag op deze school. Ik heb de afgelopen jaren dan ook echt genoten van het mee mogen helpen om van de Driemaster de school te maken welke het nu is. Zoals een aantal ouders weten, ben ik aan het studeren om uiteindelijk directeur van een school te worden. Volgend schooljaar zal ik les gaan geven op een andere school binnen Prisma en verdere stappen gaan zetten om mijn doel te bereiken.

Ik wil alle ouders en kinderen bedanken voor het vertrouwen dat ik altijd heb gekregen!

Groetjes Deborah 

Nieuwe directeur

We zijn blij dat we u kunnen melden dat het gelukt is een nieuwe directrice te vinden voor De Driemaster! Later zal zij zich via de Flessenpost aan u voorstellen. Op dit moment gaat zij eerst haar huidige school op de hoogte brengen. 

Nieuws vanuit de MR

Ook dit jaar heeft de schoolreiscommissie het voor elkaar gekregen om een leuke bestemming te vinden voor het schoolreisje voor de groepen 3,4,5,6,7 en 8. 

Dit wordt echter elk jaar een grotere opgave. Zoals u weet zijn de kosten voor onder andere pretparken tickets gestegen. Ook de kosten voor het huren van een bus kost meer dan een aantal jaren geleden. Toch staat het bedrag voor schoolreis al jaren op € 25,00.

Om voor dit bedrag een bus te huren en tickets voor een park te kopen, is haast onmogelijk. Daarnaast vinden veel ouders het jammer dat er geen patat meer wordt gegeten tijdens schoolreisje.  Enkele ouders hebben tijdens het schoolreisje van groep 3, 4 en 5 zelf een ijsje voor de kinderen bekostigd. Via deze weg willen wij deze ouders daar hartelijk voor bedanken!

Wij hebben daarom besloten het bedrag voor schoolreis vanaf het schooljaar 2019 – 2020 met € 5,00 te verhogen. U betaalt dan € 30,00 voor het schoolreisje voor uw kind.

Hier zit dan wel een lunch bij inbegrepen.

Wij hopen dat wij op deze manier  een gezellige dag voor de kinderen kunnen realiseren.

Vriendelijke groet,

MR leden 

Nieuws uit de groepen

Kijkt u onder ‘nieuws uit de groepen’


Terug

Tegelenpad 2

1324 DS Almere

036-5331399

dir.driemaster@nullprisma-almere.nl