Flessenpost 11

Flessenpost 11

Donderdag 4 juli 2019

Beste ouders,

Alweer bijna een schooljaar voorbij! En mijn laatste Flessenpost. Het is nog onwerkelijk dat ik na 8 jaar De Driemaster ga verlaten. De kinderen die afscheid gaan nemen zijn (bijna allemaal) tegelijk met mij op De Driemaster gestart, dat maakt het afscheid nemen van deze groep extra bijzonder. Wilt u nog even gedag zeggen dan kan dat vrijdag a.s. als we het eindejaarsfeest vieren. Komt u niet op het eindejaarsfeest dan kunt u daarvoor, om 16:00 uur even langslopen als u dat wilt. Ook kunt u natuurlijk even gedag zeggen op de laatste donderdag voor de vakantie.

Deborah, Daphne en ik hebben een verassing voor de kinderen op de donderdag voor de vakantie voor ons afscheid. Verderop leest u over Daphne en haar afscheid na de vakantie van De Driemaster.

Langs deze weg wil ik u alvast bedanken voor de fijne tijd op De Driemaster! Veel gebeurtenissen waren prettig en verliep samenwerking met u, ouders en kinderen goed, dank daarvoor. Ook waren er lastige zaken of dilemma’s waar ik voor kwam te staan, dat hoort er bij en vond ik soms lastig.  Ik heb van mijn tijd hier genoten en (ik hoop net als de kinderen) veel geleerd.

In deze flessenpost nieuws van Daphne, het eindejaarsfeest en de nieuwe collega’s stellen zich aan uw voor.

Met een vriendelijke groet,

Susan Benning dir.driemaster@prisma-almere.nl

Kinderen/Ouders

Derde editie van het Ouder en Kind Festival komt  eraan 

14 juli 2019 is het weer zover! Dan gaat de derde editie van het Ouder en Kind Festival plaatsvinden op het Arnhemplein van 13:00 tot 17:00 uur.

Dit festival zet de relatie tussen ouder en kind centraal en dat vieren we graag samen! Er worden verschillende activiteiten aangeboden voor ouders en kinderen om met elkaar te doen. Sport, spel, kunst, creativiteit, natuur, gezond leven en eten, bewust samen zijn: deze thema’s zorgen voor een rode draad door het programma van het festival. Voor veel bezoekers was het in eerste instantie even wennen dat alle activiteiten tijdens het festival geprogrammeerd waren om gezamenlijk door ouder en kind aan deel te nemen, maar het samen deelnemen aan activiteiten, het samen doen geeft aan dit festival een unieke signatuur: sfeervol, kleurrijk, divers en ongedwongen.

 Er is één ding wat wij als ouders met elkaar gemeen hebben; ongeacht kleur, status, beperking, cultuur, geloof of intelligentieniveau; we willen het allemaal zo goed mogelijk doen voor onze kinderen. We wensen dat ze gelukkig opgroeien en het beste uit zichzelf kunnen halen. Tijdens het Ouder en Kind Festival willen we iedereen inspireren en stimuleren om nog meer quality time met onze kinderen door te brengen.

In de aanloop naar het festival gaan we 4 bekende Almeerders interviewen over hun favoriete ouder en kind moment, toen ze zelf kind waren en ook nu met hun eigen kinderen. Hierover leest u de komende tijd meer in Almere Deze Week en op de Facebook pagina van het festival.  

Het Ouderen Kind festival is niet commercieel, de activiteiten worden gratis of tegen een geringe vergoeding aangeboden. Onder de deelnemers kunt u veel oude bekende organisaties verwachten maar ook veel ZZP’ers en kunstenaars. Leuk detail is dat er ook groepen ouders en kinderen elk jaar activiteiten voorbereiden en ervoor zorgen dat wij er weer een onvergetelijk feest van kunnen maken!                                                                                           

Wil je ook meedoen met een activiteit of helpen met het organiseren van dit festival? Mail dan naar vesnadragojevic@good4good.nl Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers! Volg ons op Facebook - Ouder en Kind Festival Almere!  Wees welkom en feest met ons mee!

Eindejaarsfeest Zoals elk jaar hebben wij een pleinfeest aan het einde van het schooljaar. De weersvoorspellingen lijken goed dus we hopen op een gezellig feest! De catering is weer in handen van Peter en de bonnetjes liggen klaar waarmee u de drankjes kunt bestellen. Natuurlijk zorgen we ook weer voor vertier als springkussen en spelletjes. Kinderen mogen alleen komen onder begeleiding van een ouder. We vinden het superleuk als u er bij bent maar het is op eigen risico, samen zorgen we voor de veiligheid en gezelligheid, helpt u daaraan mee? Van 16:30 tot 19:30 uur, neemt u vooral gezellig een party tent of parasol mee!

 Onderwijs

Juf Daphne Zoals u wellicht weet is juf Daphne in verwachting van haar eerste kind. Dit maakt dat ze verwacht dat werken op 2 scholen misschien te zwaar wordt. Juf Daphne werkt hier en op een andere Prismaschool als IB-er. Na de vakantie keert juf Daphne terug op school om goed af te ronden en over te dragen. Vanaf 1 september neemt zij dan afscheid van De Driemaster. Gelukkig is het gelukt om een vervanger te vinden voor juf Daphne. Ramona Westmaas start na de vakantie in de functie van IB-er op De Driemaster, zij stelt zich na de vakantie aan u voor.

Hieronder stellen de andere nieuwe collega’s zich aan u voor:

Beste kinderen en ouders, Mijn naam is Michelle Brown. Ik woon sinds 3 jaar samen met Rodney en onze kinderen Ninthe (bijna 6) en Milan (8 maanden) in Almere. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken, sport ik bij Punch! en ben ik actief bij mijn dochter op school. Daarnaast ga ik graag lekker uit eten en op stap met mijn gezin.

De afgelopen 12 jaar heb ik in Amsterdam Zuidoost gewerkt, waar ik ben gestart als leerkracht in opleiding. Sinds 2016 ben ik werkzaam als directeur op basisschool Knotwilg, waar ik op 12 juli afscheid neem. Na de zomervakantie start ik als directeur op De Driemaster, een nieuwe baan waar ik veel zin in heb. Ik kijk er enorm naar uit om met jullie samen te werken en mijn opgedane kennis en ervaring in te zetten voor de school. Laten we er een mooie tijd van maken samen. Hartelijke groet, Juf Michelle

Hallo allemaal, Wat ontzettend leuk dat ik volgend jaar op de Driemaster mag werken! Ik ben Nicole, 32 jaar oud en woon in Almere. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te hardlopen, te fitnessen en te lezen.  Momenteel werk ik op een school in Amsterdam, maar vanwege de reistijd wilde ik graag in Almere werken. Toen ik de Driemaster binnenliep, viel me de goede sfeer gelijk op. Ik heb heel veel zin in aankomend schooljaar als juf van groep 1/2B!

Groetjes Nicole Ebing

Mijn naam is Angela Esajas en vanaf komend schooljaar sta ik fulltime voor groep 7/8.

Al ruim 9 jaar ben ik werkzaam in het onderwijs. Ik heb in Amsterdam gewerkt en uiteindelijk de keuze gemaakt om dichterbij huis te werken. De afgelopen 3 jaar werk ik dan ook in Almere. Voordat ik in het onderwijs terecht kwam werkte ik bij de TROS als presentatrice van kinderprogramma's.  Ik ben moeder van een dochter van 9 en bonusmoeder van een zoon van 12. Sinds kort verloofd en kan dan ook niet wachten om volgend jaar mijn 'ja-woord' te geven. Inmiddels ben ik al een paar keer op De Driemaster geweest en heb ik al een uitgebreide overdracht gehad en zelfs enkele ouders al een hand mogen schudden. Ik heb er enorm veel zin in om komend schooljaar aan jullie kinderen les te geven. Eerste indruk: warme, kleine school met betrokken ouders.

Op dit moment ben ik nog werkzaam op Het Drieluik in Almere Buiten (PRISMASchool). Ik werk daar als leerkracht groep 8 en als schoolopleider in opleiding. Wat inhoudt dat ik studenten/stagiaires begeleid op hun weg in het onderwijs. Ook ben ik bijna klaar met de opleiding beeldcoach. Met heel veel plezier heb ik op het Drieluik gewerkt, maar nu is de tijd gekomen om mijn expertise op meerdere scholen in te zetten. Binnen de stichting PRISMA ben ik aangenomen als excellente leerkracht. Elk nieuw schooljaar zal ik verbonden worden aan een andere school om zo mijn steentje bij te dragen aan het onderwijs dat geboden wordt. Een spannende en nieuwe uitdaging, waar ik heel erg veel zin in heb! Ik kan uren schrijven en spreken over het onderwijs en wat mij drijft. Maar er is mij gevraagd het kort te houden.....

Maandag 8 juni zal ik aanwezig zijn tijdens de kennismakingsochtend. Een moment om kennis te maken met de kinderen, maar ook zeer zeker met u. Wees welkom en wie weet zie ik u op maandag de 8e, zodat wij persoonlijk kennis kunnen maken. Zo niet, dan een hele fijne zomervakantie toegewenst. Ik zie u dan begin nieuw schooljaar.

Met vriendelijke groet, Angela Esajas

Nieuws vanuit de MR

Halverwege dit schooljaar heeft MR lid Maaike Wortel aangegeven aan het einde van het schooljaar te zullen stoppen met de MR. Er is een oproep gedaan voor een nieuw lid. Helaas zijn daar geen reacties op gekomen. 

Omdat de MR niet eerlijk vertegenwoordigd is met maar één ouder, heeft Maaike besloten om nog een jaar deel te nemen aan de MR.   Wij, de overige leden, zijn daar erg blij mee!

Volgend schooljaar zullen wij wel weer actief op zoek gaan naar een nieuw lid, die vanaf het schooljaar 20-21 wil deelnemen. Vriendelijke groet, Namens alle MR leden, Ilse Tillema 

Nieuws uit de groepen

Kijkt u op de groepenpagina


Terug

Tegelenpad 2

1324 DS Almere

036-5331399

dir.driemaster@nullprisma-almere.nl