Aanmelding nieuwe leerlingen

Aanmelding nieuwe leerlingen

Aanmelding nieuwe leerlingen
De Driemaster heeft een open aannamebeleid. Ouders die de identiteit van de school respecteren, kunnen hun kind(eren) inschrijven. Wanneer u als ouder/verzorger geïnteresseerd bent in onze school kunt u met de directeur een afspraak maken voor een oriënterend gesprek en een rondleiding. Tijdens dit gesprek krijg u algemene informatie over de school en nemen we een kijkje in de groepen, zodat u kan ervaren hoe de sfeer in de school en groepen is.

Vierjarigen
Wanneer uw kind is ingeschreven op school, maakt de intern begeleider 6 tot 8 weken voordat uw kind start een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt samen met u gekeken wat uw zoon/dochter nodig heeft om goed te starten bij ons op school. Indien er verslagen zijn van een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, voorschool of gastouder, ontvangen wij deze graag. Dit biedt ons de kans om zo goed mogelijk bij de ontwikkeling van uw kind aan te sluiten.

In de laatste 2-3 weken voordat uw kind 4 wordt, maken we een afspraak voor wendagen. Uw kind komt 4 dagdelen wennen en leert zo de leerkracht(en) en groep al een beetje kennen. Tevens wordt er dan een kennismakingsgesprek met de groepsleerkracht ingepland.

Zij-instromers
Ook als u in de wijk bent komen wonen en kinderen hebt tussen de vier en twaalf jaar, kunt u uw kinderen aanmelden op De Driemaster. Soms kan het zijn dat uw kind al naar een school gaat in een andere wijk en u overweegt om over te stappen. Na een rondleiding en contact met de school waar uw kind(eren) op dat moment zit(ten), wordt bekeken of wij een passende plek kunnen bieden.

Indien u een afspraak wil maken voor een rondleiding of meer informatie wil over de school, kunt u contact opnemen met de directeur.

Michelle Brown
036 - 533 13 99

 

Terug

Tegelenpad 2

1324 DS Almere

036-5331399

dir.driemaster@nullprisma-almere.nl